Stijn Vreven: “We hadden zelfs met tien kunnen winnen”

Foto: GMAX, BELGA

Stijn Vreven: “We hadden zelfs met tien kunnen winnen”

Print

Net als vorig seizoen is Beerschot Wilrijk er niet in geslaagd om te winnen van Westerlo. Het vijfde gelijkspel op rij tegen de buren uit de Kempen was billijk. Zeker voor de pauze had Beerschot Wilrijk het verschil kunnen maken. “Maar we worden weer genekt door een individuele fout”, klonk het bij Stijn Vreven.

Bob Peeters was niet ontevreden met het gelijkspel op Beerschot Wilrijk. “We speelden bijna een volledige helft met een mannetje meer, maar ik denk niet dat we verdienden te winnen. We waren na de rode kaart van Brogno beducht voor de snelle counters met Vanzeir en kwamen in de eerste helft al enkele keren goed weg”, was de Westerlo-coach eerlijk.

Stijn Vreven kon zich wel vinden in de analyse van zijn collega. “Ik kan niemand iets verwijten. We startten goed, waren dominant aan de bal en Westerlo liep achter de feiten aan. Zij moesten zich aanpassen, maar namen na de gelijkmaker even het commando over. In de tweede helft was de rode kaart van Loris Brogno een kantelpunt. Het is jammer dat het opnieuw een individuele fout is die ons de das omdoet. Dat is zuur.”

Met een mannetje minder kwam Beerschot Wilrijk achterin niet meer in de problemen, maar op een individuele flits van Vanzeir na kwam de ploeg van Stijn Vreven ook niet meer in de zestien van Westerlo. “Logisch, toch? We moesten de organisatie bewaken en de ruimtes op het middenveld werden erg groot. We gaven niets meer weg en als die ene counter van Vanzeir binnengaat, win je de partij nog. Dan zouden we in ondertal eigenlijk een perfecte tweede helft gespeeld hebben.”

Maar er werd niet meer gescoord in de tweede helft en zo begint Beerschot Wilrijk het seizoen met een 2 op 6. Te weinig? “De scorebordjournalisten zullen zeggen dat dat een slechte start is. Maar ik zag opnieuw een sterke prestatie van mijn ploeg. Ik kan me verzoenen met de manier waarop we gespeeld hebben. We moeten gewoon slimmer en zakelijker worden. Dan zullen de overwinningen wel volgen”, besloot Vreven.

Prychynenko: “We spelen mooi en verzorgd voetbal en we creëren veel kansen, maar we scoren te weinig. Op Tubeke hadden we altijd de drie punten moeten meepakken en vandaag worden we genekt door de rode kaart van Brogno. Met twee gelijke spelen hebben we te weinig punten gesprokkeld, maar als we volgende week op Leuven winnen, dan doen we weer helemaal mee. Of we achterin een leider als Swinkels missen? Nee, we vormen een goed en sterk team. Iedereen kent z’n rol en we gaven zelfs met een mannetje minder geen enkele kans meer weg.”

Vanhamel: “Ik vond mezelf een sterke match spelen. De ploeg heeft heel hard geknokt voor dat puntje. Na die rode kaart probeerden we te profiteren van de ruimte die er aanvallend was, maar we moesten tegelijk achterin de boel gesloten houden. De rode kaart was blijkbaar terecht, Brogno heeft zich geëxcuseerd in de kleedkamer. We hebben net als vorige week gewoon te veel kansen laten liggen. Als we er een paar van verzilveren, winnen we zelfs met tien tegen elf. Ik vond Van Langendonck ook sterk keepen, maar verdiende hij geen rode kaart in de eerste helft? Zeker als Brogno voor iets gelijkaardig wel meteen rood kreeg.”

MEER VOETBALNIEUWS