© ram

Nieuw fietspad en wegdek in dorpscentrum

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 16 augustus met werken in Worteldorp en Langenberg in Wortel (Hoogstraten). Van bakker Vermeersch tot het einde van de bebouwde kom in de richting van Merksplas wordt de toplaag van het wegdek vernieuwd.

ram

In de andere richting, van de bakkerij tot het kruispunt van de Klinketstraat met de Oude Weg, wordt het fietspad in klinkers vervangen door een in beton. Tegelijk worden ook de voetpaden mee vernieuwd.

Tijdens de eerste fase, die duurt tot 28 augustus, worden de fiets- en voetpaden opgebroken. Van 29 augustus tot en met 1 september legt AWV het nieuwe wegdek en wordt het beton voor het fietspad gegoten. De weg is dan vier dagen afgesloten. Daarna zijn de voetpaden aan de beurt.

Het doorgaande verkeer wordt tijdens de werken omgeleid via Rijkevorsel en Merksplas. Lokaal verkeer blijft meestal mogelijk in beide richtingen.Fietsers volgen van 16 augustus tot 1 september een plaatselijke omleiding via Oude Weg, Moerklokstraat, Kerkpad en Sint-Jansstraat.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio