Stad na klachten: “We passen lichtenregeling op Raghenoplein aan”

Fietsers en voetgangers klagen over de verslechterde verkeerssituatie op het Raghenoplein. Foto: Dirk Vertommen

Stad na klachten: “We passen lichtenregeling op Raghenoplein aan”

Print
Mechelen - De nieuwe verkeerssituatie op het Raghenoplein in Mechelen zorgt voor klachten, onder meer van de Fietsersbond. Daar wordt iets aan gedaan.

Met de herinrichting werden er op de Speecqvest nieuwe fietspaden aangelegd, maar over de verslechterde en gevaarlijke situatie op het naburige Raghenoplein wordt door fietsers en voetgangers geklaagd. “In overleg met de wegbeheerder, het Agentschap Wegen en Verkeer, hebben wij gevraagd om de situatie aan te passen. Vanaf maandag wordt de lichtenregeling op het kruispunt aangepast”, zegt Marina De Bie (Groen), schepen van Mobiliteit.

De aanpassingen moeten ervoor zorgen dat verkeer dat zich op het kruispunt bevindt meer tijd krijgt om dat te verlaten. “Waardoor er minder conflicten ontstaan met het verkeer dat daarna groen krijgt. Dit moet vooral voor zwakke weggebruikers de situatie verbeteren”, klinkt het. Ook de ongelukkig geplaatste drukknop voor fietsers die in de richting van het station en de Speecqvest de Leuvensesteenweg willen oversteken, wordt aangepast. Nu moeten fietsers er nog afstappen om op de knop te drukken.   

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio