Verkiezingen 2018 - Mechelen

© rr

Mechelse sp.a-kandidaten komen op voor holebi's en transgenders

Een delegatie van de Mechelse sp.a neemt zaterdag deel aan de Antwerp Pride. Twee jonge kandidaten nodigen andere holebi's en transgenders uit om 's middags samen de trein te nemen. Ze willen de gemeenschap ook meer op de kaart zetten in de Dijlestad.

Sven Van Haezendonck

Duizenden holebi's en transgenders komen morgen in Antwerpen samen om aandacht te vragen voor de rechten en het welzijn van de gemeenschap. Sp.a-kandidaten Joris De Groote en Tiffany Van den Abeele roepen Mechelaars op om samen met hen de trein te nemen. "We vertrekken zaterdag om 13u06 op perron 7 van het station. Zo willen wij de gemeenschap samenbrengen", zegt initiatiefnemer Joris.

Zij kaarten aan dat er in de Dijlestad nauwelijks een LGBT-scene is. "En wat er bestaat is nog te weinig bekend, zoals Gay Volley Mechelen of de Pink Devils. Daardoor is het voor jongeren die met vragen zitten of holebi's en transgenders die in de stad komen wonen vaak lastig om een netwerk uit te bouwen", vertelt Tiffany.

Sp.a, waarvoor ze opkomen, neemt in haar programma enkele beleidsvoorstellen op. "Het huidige stadsbestuur koos voor een regenboogbankje weggestoken in een hoek van de Botanique, wij willen de regenboog in het hart van de stad zien. De Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie moet in Mechelen echt aanleiding zijn voor een breed programma met tal van activiteiten. Met de Mechelse culturele wereld willen wij onze schouders zetten onder een Queer Festival", legt Joris uit.

Verkiezingsnieuws

Aangeboden door onze partners