Uitzonderlijk transport moet over Grote Markt smalle straatjes in

Print

Foto: Sven Van Haezendonck

Mechelen - Er is deze dagen veel werfactiviteit in de buurt tussen de Grote Markt en de Veemarkt in de Mechelse binnenstad. Om tot in de smalle straatjes te geraken, moest een uitzonderlijk transport vrijdag zelfs even over de Grote Markt rijden.

In de Zakstraat is gestart met de voorbereidingen voor de bouw van vier luxeappartementen met een ondergrondse parking. De nieuwe residentie wordt vlak naast de toekomstige vliet gebouwd die vanuit de Munstraat wordt doorgetrokken.

De aannemer is recent begonnen met de werkzaamheden voor de funderingen van het nieuwe gebouw en daarvoor moest hij vrijdag ook een zware machine laten aanrukken. Over de Grote Markt werd ze met een uitzonderlijk transport via de smalle Hallestraat tot in de Zakstraat gereden.

Vernieuwing Augustijnenstraat

Eerder deze week is ook de werf voor de vernieuwing van de Augustijnenstraat opgestart. Zowel het kruispunt met 't Vlietje als het gedeelte van de straat tot aan de Leegheid is al opgebroken.

Verkeer dat in deze buurt het centrum wil verlaten, moet een omleiding volgen via de Rik Wouterstraat, de Leegheid en de Gerechtstraat. De binnenstad uitrijden, kan zowel via de Keizer- als de Voochtstraat.

Lees ook: Eind 2019 moet nieuwe vliet door hartje binnenstad lopen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio