Stella McCartney verklapt waarom Meghan Markle voor haar ontwerp koos: “Het ging om meer dan de jurk”

Foto: pn

Mode

Stella McCartney verklapt waarom Meghan Markle voor haar ontwerp koos: “Het ging om meer dan de jurk”

Print
Meghan Markle droeg op haar huwelijksdag niet één, maar twee op maat gemaakte trouwjurken. De creatie met de gigantische sleep was er een van Clare Waight Keller voor Givenchy, terwijl de avondjurk een ontwerp was van de Britse Stella McCartney. Nu vertelt die laatste ontwerpster waarom Markle voor haar design koos.

De hertogin van Sussex stapte zelf naar McCartney met de vraag of ze een avondjurk voor haar wilde maken. "Ik denk dat Meghan voor mij koos om verschillende redenen. Niet alleen maar omdat ze een mooie jurk wilde," zei McCartney in een interview met modemagazine Elle. "Er zijn nog mensen die dat doen", ging ze verder.

"Ik denk dat haar keuze op mij viel omdat ik, uiteraard, een Britse ontwerpster ben. Maar ook het feit dat ik een 'vrouwelijke vrouw' ben speelde wellicht mee." Markle droeg voor haar huwelijk ook vaak jurken, ontworpen door vrouwen, op belangrijke evenementen om een feministisch standpunt te maken.

Het ontwerpproces van de witte jurk - die na het huwelijk ook in het zwart werd gemaakt  - heeft McCartney en Markle dichter bij elkaar gebracht. De twee kenden elkaar al voor het trouwfeest, maar dan nog was de ontwerpster gevleid met het verzoek. "Ik was vereerd en dat ben ik nog altijd", zei ze. Intussen zijn de twee goede vriendinnen.

 

Stella McCartney, hier in een videootje met haar beroemde vader, ex-Beatle Paul McCartney, en actrice Liv Tyler.

NIET TE MISSEN