Grotere oogst kiwibessen verwacht: “Onbekend, maar echte smaakbommetjes”

Foto: rr

Grotere oogst kiwibessen verwacht: “Onbekend, maar echte smaakbommetjes”

Print
Hoogstraten -

De nieuwe oogst van kiwibessen ligt eind deze maand in de winkels. Dat is iets vroeger dan andere jaren. Op een aantal plaatsen kan je de vruchten ook degusteren.

De verwachte oogst bedraagt dit jaar ongeveer 130 ton. Vorig jaar lag de productie lager door nachtvorst in april. Coöperatie heeft al een tiental jaren kiwibessen in het assortiment, maar toch zijn ze nog onvoldoende gekend bij de consument. “Het zijn nochtans smaakbommetjes met een hoog vitamine C-gehalte”, zegt sales & marketing manager Jan Engelen van Coöperatie Hoogstraten.

“Daarom willen we dit seizoen nog meer inspelen op productbekendheid en staan er enkele acties op het programma. Zo zetten we onder meer in op degustaties in het winkelpunt en hebben we ook iets met gratis kiwibestattoos voor de kinderen uitgewerkt. Dit allemaal met de bedoeling om mensen en zeker kinderen kennis te laten maken met deze besjes.”

Op de schil van kiwibessen staan geen haartjes, waardoor de vrucht direct eetbaar is. Coöperatie Hoogstraten verwerkt ze met een optische sorteerinstallatie. Die sorteert de bessen op uiterlijke kenmerken zoals grootte, schilkwaliteit, kleur en zachtheid.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio