© FB

Vrouw geeft borstvoeding, maar wordt gevraagd om zich te bedekken. Haar spontane reactie is zalig

De Amerikaanse mama Melanie Dudley (34) was eind juli op vakantie in het Mexicaanse Cancun en gaf haar baby van vier maanden borstvoeding op restaurant. Een van de klanten, een man, vroeg of ze zich wilde bedekken. En dat deed ze op haar eigen, geniale manier die de hem voor aap liet staan.

vwh

Melanie reageerde onmiddellijk en legde een dekentje van haar baby… over haar hoofd. Haar man maakte een foto en plaatste het geniale kiekje online. Ook een vage kennis van de mama, Carol Lockwood, zag de foto opduiken en deelde het beeld nadat ze daar toestemming voor had gekregen. “De schoondochter van een vriend werd gevraagd om zich te bedekken toen ze borstvoeding gaf, dus deed ze dat. Ik heb haar nooit ontmoet, maar ik vind ze gewoon fantastisch”, schreef ze erbij. “Ik ben het zo beu dat vrouwen die borstvoeding geven worden beschaamd.”

Veel vrouwen delen die mening en deelden het kiekje. Op een week tijd is het al meer dan 209.000 keer gedeeld, 120.000 keer geliket en lokte het bijna 18.000 (vooral lovende) reacties uit. Ook Melanie zelf, mama van een vierjarige tweeling en de baby, liet zelf ook van zich horen. “Borstvoeding geven op is al moeilijk genoeg op zich”, zegt ze in een interview met Yahoo. “We zouden eigenlijk ons niet moeten bezighouden met zulke verzoeken.”

Lees ook: Doutzen Kroes breekt een lans voor het geven van borstvoeding

NIET TE MISSEN