Asielhonden lopen deel van Dodentocht mee

Foto: Getty Images

Asielhonden lopen deel van Dodentocht mee

Print
Bornem -

Dit weekend zullen zes asielhonden in Bornem één kilometer van de Dodentocht meelopen met enkele van de 13.000 deelnemende wandelaars. Voor het traject van 100 kilometer krijgen deelnemers die dat wensen gezelschap van een van de zes adoptiehonden van Dierenasiel Gent. Met de actie ‘vier extra pootjes voor de laatste loodjes’ wil het asiel aandacht vragen voor het lot van honden zonder baasje.

Elk jaar worden zowat 450 honden en 1.200 katten binnengebracht bij het Dierenasiel Gent. Het asiel vraagt daarom dat mogelijke baasjes adoptie overwegen voor ze naar de dierenwinkel trekken. Voor een eerste ervaring kunnen wandelaars hun viervoeter ophalen aan de stand van het dierenasiel bij de laatste controlepost. De hond zal met zijn gelegenheidsbaasje meewandelen tot aan de aankomstlijn. Maar er komt ook een begeleider mee die vertelt over de hond en zijn levensverhaal.

“We zijn altijd op zoek naar baasjes voor onze honden en katten”, zegt woordvoerder Katie Fack van Dierenasiel Gent. “We willen mensen bewust maken dat in de asielen heel wat lieve honden en katten wachten op hun gouden mandje. Ze hoeven dus helemaal niet naar de winkel te gaan.” De Dodentocht begint op vrijdag 10 augustus in Bornem. De honden zullen ter hoogte van de laatste controlepost één kilometer meelopen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio