© BELGA

KV Mechelen kan dit seizoen nog niet winnen en pakt tweede draw op rij

KV Mechelen heeft ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. Een beauty van Van Acker zadelde de bezoekers met een twee op zes op. Zo moet Malinwa komende vrijdag thuis tegen Lommel op zoek naar zijn eerste driepunter van het seizoen.

Yannick De Boeck

LEES OOK. De Mechelse spelersbeoordelingen na wedstrijd op Roeselare: drie uitblinkers laten zich opmerken

Met een puntje aan Den Dreef in de achterzak stapte Malinwa op de bus voor wat zijn verste verplaatsing in 1B zou worden. Ook het geel-rode supporterslegioen tekende alweer massaal present.

De regie van KV was in handen van het duo Swinnen-Vanderbiest, dat de geschorste Van Wijk verving op de Mechelse bank. Andere wijzigingen waren er enkel op beide backposities. Corryn was geblesseerd, Bijker bekommerde zich om zijn zwangere vrouw. Van Cleemput startte op rechts, Bagayoko depanneerde op links.

Curaçaose openingstreffer

Bij Roeselare voerde Condom maar liefst vijf wissels door tegenover vorige week. Opvallendste nieuwe naam was die van spits Gino Van Kessel. De international van Curaçao tekende donderdag een éénjarig contract op Schiervelde. Hij kwam over van Slavia Praag, dat hem afgelopen seizoen uitleende aan het Engelse Oxford. De Nederlander toverde meteen een leuke dribbel uit zijn sloffen, maar Castro verontrusten, lukte niet. Samyn tikte een tweede waarschuwing op het hoofd van de goed uitgekomen Castro.

Derde keer, goede keer dan maar. Samyn tikte het leer onder de voetzool handig tot bij Van Kessel, die de bal met zijn kwieke voetjes beheerst mee nam. Zijn schot verdween via Cocalic over Castro in doel: 1-0. Net als op OHL was Malinwa alweer op achtervolgen aangewezen. Storm probeerde, ex-Mechelaar Biebauw pareerde. Aan de overkant dwong Camargo Castro tot een redding.

Lichte strafschopfout

Malinwa eiste het balbezit op, Cornet kopte nipt over. De Camargo en Matthys mochten zich ondertussen al zoetjes gaan warmlopen. Gelukkig besloten Lepicier (ex-Beerschot, ex-Antwerp) en ref Vergoote een handje toe te steken. De verdediger speelde te kort terug en beging vervolgens een lichte strafschopfout op Cornet. Vergoote wees naar de stip en Tainmont bedankte met de gelijkmaker. Schoofs dreigde nog eens met een afstandsschot, maar Biebauw ging goed plat.

Opnieuw tweespitsensysteem

Het recept dat vorige week een vruchtje in de vorm van de gelijkmaker afwierp, werd ook nu weer beproefd. Tainmont out, De Camargo in, waardoor geel-rood opnieuw naar een tweespitsensysteem overschakelde. Een afstandsschot van Storm op de vuisten van Biebauw stak het vuur aan de lont. Een binnentikker van De Camargo op voorzet van diezelfde Storm deed de boel ontploffen. Dat vleugje extra klasse leek het verschil te gaan maken, maar ook Roeselare beschikt over het nodige technische vernuft. Van Acker schilderde het leer vanop ruim twintig meter los in de kruising. Alles te herdoen, waardoor de bezoekers Matthys in de strijd wierpen.

Veel goede wil, een lage schuiver van Schoofs als voornaamste slotoffensief, maar geen winnende treffer meer. Zo kon titelfavoriet KV Mechelen ook zijn tweede duel van het seizoen niet winnen. Vrijdagavond tegen Lommel mag het dat voor het eerst in eigen huis nog een keertje proberen.

KSV ROESELARE: Biebauw, Kocabas, Borry, Schmisser, Van Acker, Van Kessel, De Smet ('57 Saviour), Zolotic, Lépicier ('73 Yagan), Samyn ('89 van der Weg), Camargo

KV MECHELEN: Castro, Van Cleemput, Swinkels, Cocalic, Bagayoko, Sylla, Schoofs, Kaya, Tainmont ('59 De Camargo), Storm ('74 Matthys), Cornet ('86 Engvall)

DOELPUNTEN: 4’ Van Kessel (Samyn) 1-0, 34’ Tainmont (strafschop) 1-1, 68’ De Camargo (Storm) 1-2, 74’ Van Acker 2-2.

EINDSTAND. KSV Roeselare - KV Mechelen: 2-2. Herbeleef hieronder de volledige wedstrijd:

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws