© belga

Waasland-Beveren kansloos onderuit bij AA Gent

AA Gent heeft in de slotwedstrijd van speeldag drie vlot Waasland-Beveren opzijgezet met 4-1. Yaremchuk en Verstraete brachten de Buffalo’s op voorsprong. Vukotic bracht er in het slot nog even spanning in, maar invaller Jonathan David - alweer hij - stelde orde op zaken met twee late goals.

svar

Bij AA Gent bleven Vadis en Dompé op de bank na de Europese confrontatie met Bialystok. Colin Coosemans stond opvallend genoeg zelfs niet op het wedstrijdblad na zijn onzekere optreden tegen de Poolse club, waardoor Lovre Kalinic - tweede doelman bij WK-finalist Kroatië - weer tussen de palen stond. AA Gent nam Waasland-Beveren alvast meteen bij de keel. Limbombe - voor het eerst in de basis - liet zich meteen opmerken met goede passes naar Foket en Chakvetadze, maar die konden niet op doel besluiten. Ook spits Yaremchuk vond het net niet: hij kreeg op enkele minuten drie goede kansen, maar vond telkens de verdediging of doelman Roef op zijn pad.

Na het felle begin van de Buffalo’s kwam Waasland-Beveren gaandeweg beter in de wedstrijd. Via Badibanga en Vanzo werd Kalinic ook tweemaal op de proef gesteld. Tien minuten voor de pauze viel de verdiende openingstreffer dan toch voor AA Gent. Het schot van Limbombe werd nog gepakt door Roef, maar de rebound van Yaremchuk was er te veel aan: 1-0. De Buffalo’s gingen niet op dat elan door en ook Waasland-Beveren kon nadien niet veel meer klaarmaken, waardoor dat ook de ruststand werd.AA Gent kwam met hernieuwde energie weer het veld op voor de tweede helft. Awoniyi legde meteen twee ballen panklaar voor Yaremchuk en Limbombe, maar beide heren misten het doel nipt. Awoniyi faalde enkele minuten later zelf oog in oog met Roef na een vlijmscherpe counter: de Nigeriaan mikte onbegrijpelijk op de paal. Ook Asare en Verstraete konden het doel niet vinden. Met nog een kwartier op de klok kwam de verdiende 2-0 er toch vanaf de stip. Limbombe werd onderuit gehaald door Massop, Verstraete trapte staalhard binnen.De buit was binnen, zo leek het, maar toch werd AA Gent nog even verontrust. Tien minuten voor affluiten viel de aansluitingstreffer zomaar uit de lucht toen Vukotic zijn knikker tegen de bal zette op een hoekschop. De pas ingevallen Jonathan David stelde echter al snel orde op zaken door meteen de 3-1 binnen te trappen, op aangeven van Limbombe. Om dat vervolgens even later nog eens over te doen en er 4-1 van te maken. Vorige week zorgde hij er in extremis nog voor dat AA Gent een punt pakte tegen Zulte Waregem en afgelopen donderdag was hij ook al matchwinnaar in de Europa League. Solliciteert de piepjonge spits naar een basisplek?Voor AA Gent is het de eerste zege van het seizoen in de Jupiler Pro League. De Buffalo’s klimmen zo op naar de achtste plek, Waasland-Beveren is twaalfde met twee punten.Herbeleef de wedstrijd:

MEER OVER Waasland-Beveren

Meer voetbalnieuws