Waarom je je haar nooit lang nat mag laten na douche

Foto: Shutterstock

Beauty

Waarom je je haar nooit lang nat mag laten na douche

Print
"Je laat je haar beter nooit te lang op natuurlijke wijze drogen." Die straffe uitspraak deed Dr. Tim Moore van het beautyconcern Coty, dat onder meer Wella en Sassoon in zijn portefeuille heeft zitten, in een interview met Yahoo. En zeker gaan slapen met nat haar is uit den boze. Vooral dat laatste bevestigt ook BV-kapper Jochen Vanhoudt.

Dr. Tim Moore, Vice President of Smart Devices bij Coty, heeft bij de lancering van een nieuw product in Syndey verteld dat het nooit een goed idee is om je haar te lang nat te laten eenmaal je uit de douche bent gekomen. "Een haar bestaat uit een cortex of schors met daarond een soort van opperhuid die er uitziet als dakpannen die naast elkaar liggen."

Als je haar nat is dan gaat het opzwellen en druk uitoefenen op die opperhuid waardoor het haar kan afbreken of splitten. "Bovendien verliest je haar een deel van zijn kracht als het nat is waardoor het maar half zo sterk is", zegt Moore nog. Als je je haar op een natuurlijke manier laat drogen, stel je de verzwakte haren bloot aan mogelijke schade. En hoe langer je dat doet, hoe groter de kans daarop.

Lage temperatuur

De oplossing? "Droog eerst je haar met een handdoek. Wrijf niet te hardhandig, maar knijp er zachtjes het overtollige water uit. Vervolgens ga je met een haardroger op lage temperatuur aan de slag om van het overtollige vocht af te raken." Iets wat ook Jochen Vanhoudt beaamt. "Zet zeker je haardroger niet op een hoge temperatuur, want zo raakt je haar uitgedroogd. Maar als je bijvoorbeeld op vakantie bent, dan geeft het niet dat je dat een keertje overslaat", zegt hij. 

Nat kussen

Hij is ook akkoord met de stelling van Moore waarbij hij zegt nooit met nat haar te gaan slapen. "Om te beginnen blijft je haar dan in de vorm waarin je hebt gelegen en krijg je het niet meer onder controle", zegt de BV-kapper. "Ten tweede wordt je kussen dan nat en krijgt je haar niet de kans om op een goede manier te drogen."

 

NIET TE MISSEN