© EPA-EFE

Tweede ritzege voor Italiaan Stacchiotti in Ronde van Portugal

Riccardo Stacchiotti heeft zijn tweede ritzege beet in de Ronde van Portugal (2.1). De Italiaan van MsTina-Focus haalde het na 191,7 kilometer van Sabugal naar Viseu in de sprint voor de Spanjaard Enrique Sanz (Euskadi-Murias) en de Portugees Joao Matias (Vito-Feirense-BlackJack). De leidersplaats van Raul Alarcon kwam niet in gevaar. Onze landgenoot Franklin Six sprintte naar een zesde plaats.

Na twee dagen waarin behoorlijk stevig gebikkeld werd in het peloton namen de renners, nochtans daags voor de rustdag, een snipperdagje. Slechts twee renners schoven mee in een vroege vlucht: Jon Irisarri (Caja Rural-RGA) en de Italiaan Pierpaolo Ficara (Amore & Vita).

W52-FC Porto, voor hun leider Alarcon, hield hen binnen het vizier en met de finish in zicht in Viseu werden ze opgeslokt op vijf kilometer van het eind. Het kwam tot een sprint en daarin toonde de 26-jarige Italiaan Stacchiotti zich de snelste, goed voor zijn tweede ritzege in deze Ronde, zijn tweede profzege ook. Alarcon behoudt zijn leiderstrui, dinsdag staat een rustdag op het programma.

Meer sportnieuws