Tommorrowland

Parket opent onderzoek na overlijden van twee Tomorrowland-bezoekers

Foto: DBA

Parket opent onderzoek na overlijden van twee Tomorrowland-bezoekers

Print
Boom / Edegem -

Twee buitenlandse bezoekers zijn overleden na het populaire dancefestival Tomorrowland. Het parket opent een onderzoek, maar uit de eerste vaststellingen blijkt dat het overlijden geen gevolg is van inname van drugs. Het gaat om twee jonge vrouwen, één van Tsjechische en één van Indische nationaliteit.

“Het parket van Antwerpen bevestigt dat er een onderzoek is geopend naar de juiste omstandigheden van het overlijden van twee bezoekers van het festival Tomorrowland. Uit de eerste vaststellingen blijkt niet dat het overlijden het gevolg zou zijn van de inname van drugs”, zo klinkt het in een persbericht.

Volgens VRT NWS moest het eerste slachtoffer tijdens het eerste Tomorrowland-weekend naar het ziekenhuis en overleed ze een week later in het UZA, het tweede slachtoffer belandde tijdens het tweede weekend in het ziekenhuis. Ook zij overleed enkele dagen later volgens VRT NWS.

Tomorrowland zegt in een reactie dat het maandag eveneens door het parket op de hoogte is gebracht van het onderzoek en de overlijdens. “We betreuren dit tragische nieuws en onze gedachten gaan uit naar hun naasten”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. “We hopen dat zij dit groot verlies in alle rust en sereniteit kunnen verwerken.”

Video: atv

Een van de pijlers van Tomorrowland is nultolerantie rond drugs. Zo werden er tijdens de twee festivalweekends 63 dealers opgepakt door de politie.