Van Aert rijdt zich kapot en verdedigt leiderstrui in Ronde van Denemarken met klasse: “Perfecte dag”

Foto: Veranda’s Willems-Crelan

Van Aert rijdt zich kapot en verdedigt leiderstrui in Ronde van Denemarken met klasse: “Perfecte dag”

Print

Wout Van Aert (Veranda’s Willems-Crelan) is na de voorlaatste rit nog steeds leider in de Ronde van Denemarken (UCI 2.BC). Hij werd zaterdag tweede in een individuele tijdrit van 19 km, die werd gewonnen door de Deen Mads Pedersen.

Sinds zijn ritzege op donderdag draagt Van Aert de leiderstrui in de Ronde van Denemarken. Met het oog op eindwinst was vooral de tijdrit van zaterdag in Nykobing Falster van cruciaal belang. Van Aert verdedigde daarin een voorsprong van zes seconden op zijn eerste belager Alexander Kamp.

En dat verdedigen, dat deed Van Aert met klasse. Hij moest enkel Mads Pedersen voor zich laten, de Deense revelatie van het voorjaar die de rittenkoers van zijn eigen land rijdt in dienst van een nationale selectie. Pedersen was acht seconden sneller dan Van Aert. De Deen Martin Toft Madsen werd derde op elf seconden.

“Ik ben verrast door dit goede resultaat”, reageerde Van Aert. “Maar dat ik tegelijk de leiderstrui behoud… Een perfecte dag!”

In het algemene klassement heeft Van Aert nu een voorsprong van 32 seconden op het nummer 2, de Deen Rasmus Christian Quaade. Lasse Norman Hansen is derde op 0:36. De kansen van Van Aert op eindwinst lijken groot: de slotrit van 198 kilometer van zondag is zo goed als vlak.

 

 

 

 

 

 

Meer sportnieuws