Antwerp mist karrenvracht aan kansen en de eerste plaats

Foto: BELGA

Antwerp mist karrenvracht aan kansen en de eerste plaats

Print
Ondanks een schitterende match is Antwerp in zijn eerste thuiswedstrijd op 0-0 blijven steken tegen een zwak Kortrijk. In de eerste helft alleen al hadden de jongens van Bölöni minstens twee keer kunnen (of moeten) scoren. Het stamnummer één miste zo de kans om alleen aan de leiding te komen in de Jupiler Pro League.

LEES OOK. Spelersbeoordelingen: drie absolute uitblinkers zijn exponent van rood-witte dominantie

Antwerp wou komaf maken met het Bosuil-syndroom van vorig seizoen en begon met veel aanvallende intenties. De bal rolde nog maar net of Rodrigues, in de ploeg gekomen voor Nazaryna, trapte al een eerste keer richting doel. Het begin van één lange reeks kansen voor Antwerp. Kortrijk maakte werkelijk niets klaar, met Mboyo als triest dieptepunt. Enige nadeel voor de Great Old: Kaminski pakte alles. Vijftien keer ondernamen Hairemans en co voor de rust een poging op doel – dubbel zoveel als vorige week op Charleroi in een hele match-, waarvan zeven tussen de palen. De Kortrijk-goalie gaf geen krimp. Vooral zijn eerste redding op een kopbal van Arslangic, verdiende het etiket ‘mirakelsave’.

De Bosuil kirde van plezier. Terecht, want Antwerp speelde bij vlagen geweldig. Rodrigues en Hairemans strooiden met technische hoogstandjes én kansen. Arslanagic, steevast met het hoofd, Juklerod die regelmatig de linkerflank afdweilde, Bolingi die overal opdook, allemaal botsten ze op Kaminski. Vooral de mooiste aanval, op het half uur, over verschillende stationnetjes verdiende beter. Rodrigues zette vlot twee man in de wind, Hairemans zette voor met zijn mindere rechter, maar Arslanagic kopte net naast. Dat het scorebord bij de rust nog steeds 0-0 aangaf, was een klein mirakel. Maar geen wanhoop bij de Antwerp-fans. Onder gigantisch applaus begeleidde de Bosuil zijn helden naar de kleedkamer.

Na de pauze ging Antwerp vlotjes op dat elan voort. Rodrigues probeerde een lange slalom, zelfs Yatabaré ging aan het dribbelen. Enkel scoren wou maar niet lukken. Hairemans zette perfect voor, Bolingi hoefde de bal maar te strelen, maar de Congolees nam het geschenk niet aan. Na een uur sloop er toch wat twijfel in de Antwerpse rangen. De aanvallen werden wat minder zuiver, de zenuwachtigheid nam toe door het Kortrijkse tijdrekken.

Bölöni bracht vers bloed tussen de lijnen met nieuwkomer Lamkel Zé, tot ieders verbazing moest Hairemans naar de kant. En dat werd bijna nog een gouden wissel. Eerst kwam Lamkel Zé een paar centimeter tekort op een voorzet van Rodrigues. Een minuut later mocht de Kameroener vrij aanleggen, maar hij kraakte zijn schot. Antwerp bleef vol voor de aanval kiezen, maar werd daarvoor niet beloond met de drie punten. Kortrijk, dat Bolat geen enkele keer kon bedreigen, mag met een onverhoopt puntje naar huis. Daarvoor mag het vooral doelman Kaminski bedanken. 

Doelpunten: Geen

ANTWERP: Bolat, Juklerod, Borges, Arslanagic, Opare, Yatabaré (84’ Nazaryna), Haroun, Hairemans (73’ Lamkel Zé), Rodrigues (88' Randriambololona), Bolingi, Owusu

KV KORTRIJK: Kaminski, D’Haene, Kagelmacher, Hines-Ike, Golubovic, Lepoint, Kanu (80' Van der Bruggen), Chevalier, Ajagun (70’ Rolland), Ouali (60’ Azouni), Mboyo

GELE KAARTEN: 19’ Golubovic (fout), 38’ Kanu (fout), 62’ Yatabaré (fout)

RODE KAARTEN: Geen

Eindstand. ANTWERP-KV KORTRIJK: 0-0

Herbeleef hieronder de volledige wedstrijd:

Meer voetbalnieuws