EK ROEIEN. Brys en Van Zandweghe naar A-finale: “Het podium is mogelijk”

Foto: BELGA

EK ROEIEN. Brys en Van Zandweghe naar A-finale: “Het podium is mogelijk”

Print

Tim Brys en Niels Van Zandweghe hebben zich zaterdag op het EK roeien in het Schotse Glasgow geplaatst voor de A-finale in de dubbeltwee voor lichtgewichten.

De Belgische tandem zette in de halve finales de tweede tijd (6:28.68) neer. Alleen het Ierse duo deed met 6:28.14 beter. De top 3 bereikte de A-finale, de rest moest naar de B-finale. Die wedstrijden staan zondag op de planning.

“We hadden een goed gevoel vandaag, we mogen tevreden zijn over onze wedstrijd”, zei Van Zandweghe na de halve finale, waarin de Belgen als tweede eindigden na de Ieren Gary en Paul O’Donovan. “We hebben geprobeerd in het zog te blijven van de Ieren tijdens de eerste 250 meter, traditioneel ons mindere punt. Daar zijn we in geslaagd. Morgen moeten we lef tonen en dan zullen we wel zien. Het podium is mogelijk maar het zal van kleine dingen afhangen.”

Samen met de Ieren en de Belgen, die een halve seconde (0.54) toegaven op de winnaars, stootten ook de Polen Jerzy Kowalski en Milosz Jankowski door. Zij finishten op 1.13 van de Ierse broers, de regerende Europese vicekampioenen. De Britten Zak Lee-Green en Jamie Copus volgden vlak na de Polen (op 1.35 van de winnaars) maar moeten naar de B-finale.

“We wisten dat het heel heel spannend zou worden”, stelde Brys na afloop. Volgens Dominique Basset, technisch directeur van de Belgische federatie, mogen de Belgen zondag ambities koesteren. “Ze zitten in de slag. Om nu een stap vooruit te zetten, moeten we nog sleutelen aan enkele technische punten.”

Meer sportnieuws