Chelsea spuit mist over Courtois (en daar zit een plan achter)

Foto: Photo News

Chelsea spuit mist over Courtois (en daar zit een plan achter)

Print

Opmerkelijke persconferentie gisteren op Chelsea. De nieuwe trainer Maurizio Sarri vertelde aan de vooravond van de Community Shield, de Engelse Supercup, dat Thibaut Courtois “nog steeds zijn nummer één is”. De Belg heeft een persoonlijk akkoord met Real Madrid, maar Sarri liet uitschijnen dat hij mogelijk toch aan het seizoen begint met Chelsea. “Ik weet niet wat de toekomst brengt”, zei Sarri. “Het hangt af van de club, maar vooral van hem. Ik hoop dat Courtois onze doelman zal zijn.”

In werkelijkheid speelt Chelsea een spelletje met Thibaut Courtois, en met Real Madrid. De Londenaren proberen een zo hoog mogelijke prijs voor Courtois te krijgen. Volgens Spaanse bronnen mikken ze op meer dan 30 miljoen euro. Courtois ligt nog maar een jaar onder contract en dus kan hij volgende zomer gratis vertrekken als Chelsea hem nu niet verkoopt. Maar door vol te houden dat er geen vervanger voor Courtois kan worden gevonden, hoopt Chelsea op het onderste uit de kan.

Het ziet er dus naar uit dat de transfer van Courtois een zenuwspelletje wordt, dat nog tot de laatste dag kan duren. Als mogelijke vervangers van de Limburger bij Chelsea worden Jordan Pickford (Everton) en Kasper Schmeichel (Leicester) genoemd.

Musonda op de bank

Chelsea speelt zondag om 16 uur de Community Shield tegen Manchester City. De Engelse Supercup wordt zonder Rode Duivels gespeeld. Zij beginnen maandag pas te trainen. Mogelijk is er wel een plaats op de bank voor Charly Musonda.

Meer sportnieuws