Veranda’s Willems-Crelan wéér aan het feest in Denemarken

Tim Merlier (Veranda’s Willems-Crelan) heeft de derde etappe van de Ronde van Denemarken gewonnen na een sprint. Zijn ploegmaat Wout van Aert blijft in de leiderstrui.

Na 178,4 kilometer tussen Naestved en Vordingborg was Merlier, de boezemvriend van Wout van Aert (Veranda’s Willems-Crelan), de snelste in een massaspurt. Hij liet de Italianen Riccardo Minali (Astana) en Andrea Guardini (Bardiani-CSF) achter zich. Milan Menten (Sport Vlaanderen-Baloise) werd zesde. Van Aert zelf behield zijn leiderstrui.

Voor de 25-jarige Merlier, net als Van Aert een veldrijder, is het zijn tweede seizoenszege, na de Sint-Elooisprijs in Ruddervoorde.

In het algemeen klassement behoudt Wout van Aert als leider zes seconden voorsprong op de Deen Alexander Kamp (Team Waoo) en tien seconden op de Amerikaan Robin Carpenter (Rally Cycling). Ook Milan Menten (zesde, +0:21) en Xandro Meurisse (zevende, +0:21) staan nog in de top tien.

Zaterdag vindt in Denemarken een individuele tijdrit van 19,1 kilometer in en om Nyköbing Falster plaats. Zondag eindigt de Ronde van Denemarken met een vlakke etappe naar Frederiksberg.

Meer sportnieuws