Dreigt je sla slecht te worden? Dankzij deze handige zomertip geef je hem nog een allerlaatste én lekker leven

Foto: ss

Food

Dreigt je sla slecht te worden? Dankzij deze handige zomertip geef je hem nog een allerlaatste én lekker leven

Het gebeurt vaker dan je denkt: je koopt een krop sla, maar na enkele dagen vliegt de overschot onverbiddelijk de vuilnisbak in. Culinair journalist Tom Hunt zocht en vond een handige oplossing om je slablaadjes toch nog een extra leven te geven, zeker tijdens de zomermaanden.

Je koopt ofwel een krop sla, ofwel sla in een plastic verpakking. In dat laatste geval doe je er goed aan om die bij thuiskomst onmiddellijk in een plastic box te steken. Want van zodra de verpakking geopend is, begint de sla al te bederven.

Oude slappe blaadjes kan je nog een nieuw leven geven als je ze weekt in koud water. Maar van zodra ze verwelkt zijn, doe je er beter aan om ze te verhakken zodat je ze nog kan gebruiken voor soep, gratins of roerbakgerechten. Een nóg beter idee voor deze zomer? Gooi je blaadjes sla gewoon op het barbecuerooster. Vooral handig wanneer je grote blaadjes hebt. Snij ze in wedges, overgiet ze met olie en zout en grill ze langs elke kant enkele minuten op het barbecuerooster. Serveer vervolgens met een scheutje citroen en een handvol geroosterde nootjes. Smakelijk!

NIET TE MISSEN