Naessens bezorgt Westerlo deugddoende eerste overwinning van het seizoen

Foto: BELGA

Naessens bezorgt Westerlo deugddoende eerste overwinning van het seizoen

Print
KVC Westerlo maakte op het einde van vorig seizoen in de Proximus League indruk. De Kemphanen sloten hun seizoen af met maar liefst dertien wedstrijden op rij zonder nederlaag. Coach Bob Peeters ging zaterdag verder op dat mooie elan en boekte een 2-1 thuiszege tegen Roeselare dankzij twee treffers van Jens Naessens. Schmisser maakte het tussendoor nog spannend met de gelijkmaker, maar Westerlo kon nadien relatief gemakkelijk de zege veiligstellen.

In een matige eerste helft zorgde Naessens (23.) voor het eenzame hoogtepunt. De Westelse aanvaller werkte vanuit een scherpe hoek een lange bal van Van Den Bogaert af en bezorgde de Kemphanen zo een 1-0 voorsprong aan de pauze.

Na rust kon Schmisser (67.) met een vrijschop gelijkmaken voor de bezoekers, maar na de rode kaart van Dufour (77.) stortte het West-Vlaamse plannetje alsnog in. Jens Naessens legde een minuut na de uitsluiting van de middenvelder de 2-1 eindstand vast.

Vrijdag opende promovendus Lommel SK de Proximus League met een 1-0 zege tegen Union. Eerder zaterdag speelden titelpretendenten OH Leuven en KV Mechelen 1-1 gelijk in een tumultueuze ontmoeting aan Den Dreef. Zondag (om 16u00) sluiten Tubeke en Beerschot Wilrijk de openingsspeeldag in 1B af.

Eindstand. KVC WESTERLO-ROESELARE: 2-1

Meer voetbalnieuws