Tropisch warm of niet: acht festivals om er een onvergetelijk weekend van te maken

Een sfeerbeeld van Reggae Geel, editie 2017. Foto: Radio 2

Tropisch warm of niet: acht festivals om er een onvergetelijk weekend van te maken

Print
Tropische temperaturen of niet, échte muzikanten draaien er de hand niet voor om. Acht locaties in en (ver) rond de stad waar je dit weekend helemaal uit het dak kan gaan. Party time!

Linkerwoofer

Blikvanger van deze festivaleditie is Marcel Vanthilt, die er zijn eerste soloplaat komt voorstellen. Komen ook: Clement Peerens, Kapitein Winokio, Jasper Erkens, Johannes Verschaeve en The Van Jets.

Praktisch: op 3/08 (vanaf 17.30u) en 4/08 (vanaf 13.30u) aan het Maritiem Openluchtmuseum (Boeienweide), Linkeroever. Tickets kosten 15 euro. www.linkerwoofer.be

 

Herentals Fietst

Evenement voor sport- en muziekliefhebbers. Vrijdag zijn er gratis optredens op het marktplein van o.a. De Bende met Piet Piraat, Gers Pardoel, Level Six en TND.

Praktisch: op 3/08 (13u) in het centrum van Herentals. De toegang is gratis. www.herentalsfietstfeest.be

 

LochtFest 2018

LochtFest zag het licht als een kleinschalig evenement met één podium, maar groeide al snel uit tot een familiefestival met twee podia voor duizenden bezoekers. Dit jaar komt er een derde stage bij. Op het programma: o.a. Sam Renascent, Milo Meskens en DJ Shizzle le Sauvage.

Praktisch: op 4/08 (15u) aan Domein De Locht, Liersesteenweg, Duffel. De 3/08 is er op dezelfde locatie vanaf 18u een afterworkparty. De toegang is gratis. www.lochtfest.be

 

Reggae Geel

Reggae Geel hoort tot de oudste Reggaefestivals van Europa. Op de affiche staat het beste aan wat Jamaica te bieden heeft. Vandaag - vrijdag - concerteren onder meer Havana Meets Kingston, Romain Virgo, Shabba Ranks, en Bangarang Sound Station. Morgen- zaterdag - is het de beurt aan o.a. Stonebwoy, Fyahkin, Cocoa Tea, Anthony B, Zamunda, Lee Scratch Perry en Blackboard Jungle.

Praktisch: op 3/08 (18u) en 4/08 (12u) in de Belse Bossen in Geel. www.reggaegeel.com.

 

Vorselaar goes retro

Liefhebbers van vintage, antieke karretjes en rock ’n roll reppen zaterdag best naar Vorselaar. Op het programma: een vintage retromarkt, een oldtimershow, een groot terras en muziek van Sébi Lee, The Rusty Nails en Vinyl DJ. Ook leuk: de ‘Live Tattoo’ door Tattoostudio The Saloon - Les Eastwood.

Praktisch: op 4/05 vanaf 13u, Heikant, Vorselaar. De toegang is gratis. www.hoppinaround.be

 

Swingin’ Hulsen

Swingin’ Hulsen staat bekend als ‘het gezelligste festival van Balen’. De bühne wordt bevolkt door de beste tributebands en artiesten uit binnen- en buitenland. Zaterdag concerteren o.a. Hermanus B en High Voltage, zondag Kraantje Pappie en Nevermind Nessie.

Praktisch: op 4/08 (20u) en 5/08 (16.30u) op het marktplein van Hulsen. www.swinginhulsen.be

 

Muziek in de Wijk

Muziek in de Wijk staat al jaren bekend om zijn wereldmuziek. Zondag is het de beurt aan Gregor Terror & Calypso Gigolo. Om 16u sluit Eusébia - zwoele salegy uit Madagaskar - aan. Voor de kinderen zijn er animatie en workshops.

Praktisch: op 5/08 vanaf 14u in het Bouckenborghpark in Merksem. De toegang is gratis. www.zva.be

 

Geelse Dorpsfeesten

De Geelse Dorpsfeesten laten zich omschrijven als ‘twee dagen vol amusement en ambiance voor jong en oud’. Het programma start zondag met vrolijke Tirolermuziek en gaat over in een muzikaal feest met coverbands en allround performers. Op zaterdag kan je er al terecht voor een openluchtcinema.

Praktisch: op 4/05 (19.30u) en 5/08 (11u) aan het kerkplein van Geel-Larum. De toegang is gratis. www.geel.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips om te Doen!