© AFP

Ook ijsverkopers beleven topzomer: “Klanten schuiven aan tot drie huizen verder”

Het is aanschuiven in Antwerpen voor wie een ijsje wil eten van een ijssalon. Als er nog ijs in voorraad is. Bij leverancier IJsboerke worden extra interimwerkkrachten en jobstudenten ingezet.

“We hebben een dertiental productielijnen in onze fabriek in Tielen. Normaal gebruiken we acht lijnen, nu zijn dat er tien. We beginnen ook vroeger en stoppen later. Ten opzichte van vorig jaar zetten we veel meer interimwerkkrachten en jobstudenten in om te helpen. Door het extra werk kunnen we momenteel maar net aan de vraag van onze klanten tegemoetkomen”, zegt Jef Segers van IJsboerke. “De verkoop van waterijsjes is verdubbeld. Het roomijs verkoopt ook beter.”

Vooral na avondeten

Koen Speltincx van ijssalon Borgo Gelato in Borgerhout is niet afhankelijk van het aanbod van grote leveranciers. “Ik maak mijn ijs zelf. Dat betekent deze periode extra vroeg beginnen om alles rond te krijgen. Ik verkoop op warme dagen zo’n 120 liter ijs per dag. Na het avondeten is het soms tot drie huizen verder aanschuiven. Dan houden we het salon net iets langer open om iedereen te kunnen voorzien.”

Ook bij de Colruyt Group wordt hard gewerkt om de diepvries aan te vullen. “De verkoop loopt bijzonder goed. Toppers bij deze tropische temperaturen zijn waterijsjes en Cornetto's, maar ook klassiekers zoals Magnum doen het uitstekend. Qua stock krijgen we alles net op tijd aangevuld.”

Nu in het nieuws