Argentijnse voetbalbond stelt Lionel Scaloni aan als interim-bondscoach

Lionel Scaloni zal de Argentijnse nationale ploeg tijdens de komende oefeninterlands leiden. Dat heeft de voetbalbond AFA van het Zuid-Amerikaanse land vrijdag bekendgemaakt. Pablo Aimar en Martin Tocalli staan de 40-jarige Scaloni bij.

“De wedstrijden die tot het einde van het jaar op de planning staan zullen geleid worden door Scaloni en Aimar”, verklaarde AFA-voorzitter Claudio Tapia. “We zijn bezig met een project. We zullen de tijd nemen om de juiste keuze te maken.” Argentinië speelt zijn volgende oefeninterlands op Amerikaanse bodem, tegen Guatemala (07/09) en Colombia (11/09).

Voor Scaloni, als voetballer lange tijd actief bij het Spaanse Deportivo La Coruña, wordt het zijn eerste opdracht als coach van een A-elftal. Ook Aimar zal zijn vuurdoop beleven. Het duo staat sinds kort aan het hoofd van de Argentijnse U20, en zal ook deze ploeg blijven coachen.

Scaloni volgt Jorge Sampaoli op, die medio juli moest opstappen. De 58-jarige Sampaoli stond sinds juni 2017 aan het hoofd van Argentinië, maar faalde op het WK in Rusland. La Albiceleste overleefde met de allergrootste moeite de poulefase en sneuvelde vervolgens in de achtste finales tegen latere winnaar Frankrijk. Sampaoli kreeg tijdens het toernooi al bakken kritiek, ook omdat lang niet alle spelers meer achter hem gestaan zouden hebben.

Meer sportnieuws