Moedige Maithili (13) overleden na twee jaar vechten tegen zeldzame hersenstamtumor

Foto: Telefacts

Moedige Maithili (13) overleden na twee jaar vechten tegen zeldzame hersenstamtumor

Print

De 13-jarige Maithili Vanhille uit Assebroek is overleden aan de gevolgen van een agressieve en ongeneeslijke hersenstamtumor. Dat droevige nieuws meldden haar ouders woensdagavond zelf via een bericht op Facebook. Het gezin werd de voorbije twee jaar gekenmerkt door een niet-aflatende strijdlust, maar geen enkele behandeling kon baten voor het moedige meisje.

Na een laatste trip naar Mexico, waar Maithili al verschillende keren heen was gegaan voor een alternatieve behandeling tegen haar slopende ziekte, leek het even beter te gaan. Maar maandagnacht ging het dan toch bergaf met het 13-jarig meisje. “Ze is heel zwak. Het gaat niet zo goed met haar. Maar ze ziet er enorm naar uit om naar Spanje te kunnen vertrekken”, zei papa Sam, toen nog strijdvaardig.

Het nieuws dat hij vandaag meldt, is hartverscheurend. “Na juist geen 2 jaar vechten tegen die verschrikkelijke ziekte heeft ze de strijd verloren. Ze is heel rustig, vredig en zonder pijn heen gegaan omringd door haar grote broer Moroni en wijzelf. Haar hondje Marie is geen moment van haar zijde geweken en gaf haar gerustellende likjes... Ze is nu vrij, los van alle pijn en behandelingen”, klinkt het onder meer in een bericht op de Facebook-pagina ‘Benefiet tvv Maithili’.

Strijdvaardig

De ouders van Maithili botsten de voorbije twee jaar vaak op de grenzen van de Belgische geneeskunde en zamelden daarom op allerhande manieren geld in om alternatieve behandelingen te kunnen volgen. Die strijdlust heeft het ganse gezin twee jaar lang gekenmerkt: ze klopten aan bij dokters in Londen, Keulen en Mexico. “Wie zou dat nu niet doen als er ook maar een halve procent kans was om je kind daarmee te redden?”, klonk het. Peperdure behandelingen, die het gezin kon betalen door allerhande benefieten te organiseren.

Moedige Maithili (13) overleden na twee jaar vechten tegen zeldzame hersenstamtumor
Foto: rr
Nu in het nieuws