© BELGA

Quick-Step Floors geeft kans aan twee jonge talenten

Quick-Step Floors geeft twee jonge talenten de kans om de laatste maanden van het wielerjaar de blauw-witte kleuren van het team te verdedigen. Het gaat om de Deen Mikkel Frølich Honoré (21 jaar) en de Hongaar Barnabás Peák (19 jaar).

md

De 21-jarige Mikkel Frølich Honoré komt uit Denemarken, maar verhuisde al op zijn achttiende naar Geel. Hij won dit seizoen bij de beloften het Circuit Wallonie - Fleurus en reed al in de top-tien in Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije.

Barnabás Peák is amper negentien jaar, maar kroonde zich vijf weken geleden al tot tijdritkampioen van Hongarije. Ook in de Vuelta al Bidasoa en de Ronde van Hongarije liet hij al mooie dingen zien.

“Mikkel en Barnabás zijn getalenteerde en sterke allrounders”, zegt Quick-Step coach Koen Pelgrim. “We hebben hen in het verleden getest en toen bleek al dat ze over een grote motor beschikken. Het plan is om hen de kans te geven om iets op te steken van de profs en zichzelf te tonen in een paar wedstrijden.”

Meer sportnieuws