© ISOPIX

Piloten van Ryanair gaan staken op 10 augustus

De Belgische piloten van Ryanair kondigen een nieuwe staking aan. Op 10 augustus leggen ze het werk neer. Ook in Zweden, Duitsland, Nederland en mogelijk ook Portugal zal er dan gestaakt worden.

lbo

De christelijke vakbond en de Belgian Cockpit Association (BeCA) hebben een stakingsoproep gelanceerd voor de piloten van Ryanair op 10 augustus, zo blijkt uit een persbericht.

Aan het cabinepersoneel van Ryanair heeft de christelijke vakbond opgeroepen om niet mee te staken op 10 augustus. In een brief aan haar leden legt de CNE uit dat ze niet wil dat het Belgische cabinepersoneel het enige in Europa is dat het werk dan neerlegt. Dat riskeert hen bloot te stellen aan nog meer intidimatie en financiële repercussies, klinkt het. Het cabinepersoneel kan wel zijn solidariteit betuigen door deel te nemen aan een sit-in op de luchthaven van Charleroi op 10 augustus.

Woensdag 25 en donderdag 26 juli legden zowel het Belgisch cabinepersoneel als het personeel uit andere Europese landen het werk neer. Zo’n 600 vluchten moesten door de staking geannuleerd worden. Dat had gevolgen voor zowat 50.000 reizigers. Ryanair telt 700 personeelsleden in België, van wie er 600 op de luchthaven van Charleroi werken.

De personeelsleden van lowcost-luchtvaartmaatschappij Ryanair staken voor betere arbeidsvoorwaarden en een erkenning van de vakbond.

© REUTERS