B-ploeg van KV verliest in Londerzeel maar...

De Camargo maakt (eindelijk) zijn debuut bij Malinwa

Print

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De toptransfer van deze zomer bij KV Mechelen lijkt alsnog klaar te geraken voor de competitiestart. Ex-Rode Duivel Igor De Camargo maakte in de oefengalop tegen Londerzeel zijn eerste 45 minuten voor KV na bijna drie maanden blessureleed.

Het oefenduel tegen Londerzeel (tweede amateurklasse) diende voor coach Van Wijk vooral al om een aantal spelers nog wat extra minuten te gunnen. Verdedigers Mera en Bagayoko pikten opnieuw aan na lichte blessures, maar het was uiteraard Igor De ­Camargo die met de meeste aandacht ging lopen. De Braziliaanse Belg speelde één helft in de punt van de aanval en drukte zijn stempel op het Mechelse spel. Ballen opeisen, druk coachend, duels winnen. De Camargo toonde zich erg actief bij zijn eerste optreden. Aan de bal kon hij zijn gebrek aan matchritme niet verstoppen. Begin mei viel de spits, toen nog bij het Cypriotische Apoel ­Nicosia, uit met een kuitblessure. “Het veld was tegen mij, het lag heel hard”, lachte De Camargo breed. “Maar het ging erom het ­gevoel terug te vinden. Ik ben vooral superblij dat ik weer op het veld kan staan, want ik heb lang moeten vechten tegen die ­vervelende blessure.”

Sinds twee weken mocht de Mechelse topaankoop weer met de groep trainen. “Het deed pijn dat ik zo lang niet kon ­meedoen. Deze paar minuten doen me veel plezier, maar er is nog veel werk.” Toch sluit De Camargo niet uit dat hij zaterdag in de openingsmatch tegen OHL al zou kunnen invallen. “De coach beslist. Hij weet dat ik nog niet 100% ben, maar als ik een paar minuten moet invallen, zal ik alles geven.” Tegen Londerzeel liet de 35-jarige targetman daar al flarden van zien. Drie kansen - drie keer met het hoofd - maar geen enkele keer binnen het kader. De laatste oefenwedstrijd ging uiteindelijk wel verloren. In de slotfase, toen Malinwa met heel wat beloften speelde, prikte Spanoghe de winning goal tegen de netten na mistasten van Boni.

Valkenaers, Bagayoko (63’ Delooze), Mera (64’ Van Horenbeeck), Boni, Van Cleemput, Cobos Copado (46’, Colpaert), De Bie, Ouattara, Beqiraj, Bosiers (74’ Van Keilegom), De Camargo (46’ Savic)

Doelpunten: 85’ Spanoghe1-0

De Camargo maakt (eindelijk) zijn debuut bij Malinwa
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY
Meer voetbalnieuws