Bosuil krijgt vanaf begin september tijdelijke tribune met 750 plaatsen

Archiefbeeld: de blauwe zitjes (links) van de tijdelijke tribune die er stond tijdens de bouw van Tribune 1. Foto: Walter Saenen - WAS

Bosuil krijgt vanaf begin september tijdelijke tribune met 750 plaatsen

Print

Omdat zowel Tribune 2 en 3 van de Bosuil volzet zijn door abonnementhouders, zet Antwerp een voorlopige tribune met 750 plaatsen. Op Tribune 1 waren nog 370 plaatsen over voor de losse verkoop via het ticketingsysteem, maar dat volstaat niet. “We willen alle fans die geen seizoenskaart hebben de kans geven om de wedstrijden te komen zien via de losse ticketverkoop”, klinkt het bij de club.

Het gaat om dezelfde tribune als die van vorig jaar. En die komt ook op dezelfde plek te staan, voor het lege gebouw van Tribune 4. De fans kunnen er nog niet terecht tijdens de thuiswedstrijden tegen KV Kortrijk, Club Brugge en Cercle Brugge.

“Tegen begin september zal die er waarschijnlijk staan”, zegt de club. “We willen de politie, brandweer en stadsdiensten niet onder druk zetten en de normale procedure laten doorlopen. De tribune komt wel op dezelfde plaats als vorig jaar, maar er staan nu enkele containers voor de jeugdwerking achter Tribune 4. Daarom moet het onderzoek opnieuw gebeuren, bijvoorbeeld voor toegankelijkheid voor de brandweer.”

Over verdere concrete details wil de club nog niet communiceren. “Dat doen we als we in september helemaal zeker zijn dat de tribune er komt. Maar de prijzen van tickets voor de tijdelijke tribune zullen in de lijn liggen van die van tribune 2 en 3 van vorig jaar.” De tribune blijft normaal een heel seizoen staan, tenzij er verbouwingen uitgevoerd worden aan Tribune 4.

Over verbouwingen van Tribune 4 en 2 wil de club voorlopig niets kwijt. “Tribune 4 is volledig gestript, gepoetst en geschilderd, maar we hebben nog geen besluit genomen over de bestemming van het gebouw. Ook voor Tribune 2 onderzoeken we de mogelijkheden nog”, zegt de club. “Ondertussen zijn we volop bezig met het fandorp achter Tribune 2.”

Bosuil krijgt vanaf begin september tijdelijke tribune met 750 plaatsen
De tijdelijke tribune vorig seizoen gevuld tijdens Antwerp- Standard. Foto: Photo News
Meer voetbalnieuws