Vrouw met zwavelzuur overgoten aan bushalte op Sint-Jansplein - verdachte opgepakt

Er is een verdachte opgepakt voor de zuuraanval op het Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord dinsdagmiddag. Een 40-jarige vrouw is daar overgoten met zwavelzuur door haar ex-vriend.

sare, brip

De vrouw werd rond 12 uur met zuur overgoten terwijl ze aan de bushalte op het plein stond te wachten. De politie kreeg een oproep dat de vrouw in paniek was en haar kleren uittrok. Ter plaatse bleek dat ze zwaargewond was, na een aanval met zwavelzuur. “Ze verkeert in levensgevaar”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom

Er werd een veiligheidszone ingesteld rond de bushalte op het Sint-Jansplein. De verdachte werd in de loop van de namiddag opgepakt.

SRT-team

“Ik kan bevestigen dat een verdachte, de ex van het slachtoffer, opgepakt is door het snelle responsteam”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “De man is gekend voor verschillende feiten, onder meer partnergeweld.” Bij zijn arrestatie verkeerde de man onder invloed.

Na de aanval verklaarde het slachtoffer al dat haar ex-vriend de dader was en dat hij haar al geruime tijd stalkte.

Het parket heeft de feiten voorlopig bestempeld als poging tot moord. “Wij houden alle pistes open”, zegt woordvoerster Lentle Jespers.

© brip

© JVDP

© JVDP

© brip

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio