Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Mexicaanse keuken verovert ons bord: nieuwe fastfoodhype brengt wildgroei aan tacozaken

Foto: Sebastian Steveniers

Antwerpen -

De taco heeft de sprong gemaakt van Mexico naar België en duikt steeds meer op in het straatbeeld en op festivalweides. Een verrijking of verarming? De taco blijkt immers veel meer gastronomische mogelijkheden te bieden dan alleen maar de snelle snack.

Een jaar geleden klaagde het Brusselse parlementslid Isabelle Emmery (PS) in een resolutievoorstel de ‘kebabisering’ van Brussel aan. Ze doelde op het overaanbod aan pitatenten en kebabzaken in haar stad, ten koste van andere winkels. Maar een nieuwe fastfoodhype ligt op de loer: na de kebabisering, dringt de ‘tacoïsering’ zich op.

In steden als Antwerpen, Brussel en Gent schieten de taco­zaken als paddenstoelen uit de grond. Recent opende een nieuwe vestiging van O’Tacos in Antwerpen. Die keten ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees