Twee Vlaamse toeristen overleden op Kos na ongeluk met quad

Foto: Aegea News

Twee Vlaamse toeristen overleden op Kos na ongeluk met quad

Print

Twee Vlaamse toeristen zijn maandagmiddag om het leven gekomen na een ongeluk met hun quad op het Griekse eiland Kos. Dat bevestigt Buitenlandse Zaken aan Het Nieuwsblad. Volgens lokale media verloor de bestuurder van de quad de controle over het stuur waardoor het voertuig frontaal botste met een tegenligger, een bestelwagen bestuurd door een lokale bewoner. Een woordvoerder van de lokale politie noemde de klap bijzonder hard, voor de Vlamingen op de quad kwam alle hulp dan ook te laat.

Het incident vond maandag omstreeks de middag plaats in het stadje Psalidi op het Griekse eiland Kos. De twee Vlamingen, 29 en 31 jaar oud, maakten een plezierritje met een quad op het eiland toen het plots helemaal misliep.

Twee Vlaamse toeristen overleden op Kos na ongeluk met quad
Foto: AegeaNews.gr

Volgens Griekse media zou de chauffeur van de quad de controle over het voertuig zijn verloren, waardoor een aanrijding met een tegenligger niet meer kon vermeden worden.

Zowel de bestuurder als zijn passagier zouden op slag dood zijn geweest.

De bestelwagen die uit de andere richting kwam, werd bestuurd door een 63-jarige lokale bewoner. De man werd aangehouden, al is dat volgens de woordvoerder van de lokale politie een standaardprocedure bij een dodelijk ongeval. De verkeerspolitie van Kos onderzoekt nog verder hoe het ongeval met de Belgen precies kon gebeuren.

Nu in het nieuws