Hier zijn de Spaceboys! Chiroleiders schrijven zelf catchy kamplied en maken geweldige clip

Print
Brecht -

Het begint een traditie te worden in Sint-Job: als de chiro op kamp gaat, verrijzen de ‘Spaceboys’: een verzonnen popgroepje van enkele leiders. “Het is echt geweldig leuk om te doen” aldus Roeland Ruelens van Chiro Sint-Job. “onze leden kijken op voorhand uit naar die clip en kunnen het kamplied meteen meezingen.” Ook de clip mag er zijn, met groepsdansen op een boot, in de skipiste en zoveel meer. En het thema van het kamp? Kerstmis!

Op 1 augustus vertrekken zo’n 240 leden van Chiro Sint-Job op kamp naar Retie. Op kamp gaan met zo’n grote groep is geen sinecure, maar leuk weten ze het wel te maken. Sinds een paar jaar hebben ze immers de “Spaceboys”, de naam waaronder enkele leiders het kamplied schrijven en een clip opnemen. Die clip ziet er erg professioneel uit en wordt nu al massaal gedeeld in Sint-Job en omstreken. “Ouders en leden sturen het naar elkaar door zodra het op onze facebookpagina verschijnt.“ aldus een trotse Roeland Ruelens “We doen alles zelf, regie, montage, het nummer schrijven...”

Dat het thema van het liedje Kerstmis is, lijkt vergezocht, het is tenslotte zomer. Maar dat is niet zo: “Het kampthema wordt al beslist in oktober. En rond het thema Kerstmis kan je eigenlijk veel doen op kamp. Ook al omdat het zo een contrast is met de warme zomer. “

In Sint-Job en omstreken zijn de Spaceboys een begrip. “We brengen het lied zelfs op een evenement in Sint-Job, later deze zomer.”, vertelt Ruelens: “Er zijn ook andere Chiro- afdelingen die onze liedjes gebruiken.” Het liedje zal worden gebruikt als echt verzamellied. Dat wordt afgespeeld als iedereen moet verzamelen voor een spel of voor het eten.

Mooie afsluiter

Maar aan alle mooie liedjes komt een eind, zo ook aan de Spaceboys. “Dit is de laatste keer dat we het doen. Met wat spijt in ons hart, we werken graag aan die liedjes en de clip, maar het mag geen opgave worden,” zo zegt Ruelens. “Bovendien stopt een van ons vijven als leider volgend jaar. We geven de fakkel door aan andere vrijwilligers!”

Nu in het nieuws