OPROEP. Zou u een lening aangaan zodat uw kind op kot kan?

Foto: vrs, PhotoNews

OPROEP. Zou u een lening aangaan zodat uw kind op kot kan?

Print

Bpost bank maakt momenteel reclame voor leningen waarmee ouders het kot van hun kind(eren) kunnen betalen. Het gaat om particuliere leningen met een beperkte looptijd en een rente van 4,9%. Het is niet altijd evident om de kosten van een studerende zoon of dochter te dragen, vandaar dat de campagneslogan luidt: “Sh*t, mijn dochter wil op kot.”

Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, je kind gaat studeren en daar komen heel wat facturen bij kijken: een kot, de waarborg, inschrijvingsgeld, laptop, studieboeken, enzovoort. Al in de vakantie kan het een aanzienlijke hap uit het gezinsbudget nemen. Ook doorheen het jaar kan de huur van een kot of het geven van zakgeld nog stevig doorwegen.

Maar wat zijn uw ervaringen. Is studeren nog betaalbaar? Bent u in het verleden zelf al een (beperkte) lening aangegaan om studies te financieren? Mag uw kind op kot of moet het de bus op? Laat het ons dan via het onderstaande invulformulier weten. Wij vernemen graag uw ervaringen. Mailen kan naar christoph.meeussen@gazetvanantwerpen.be .

Nu in het nieuws