Zo weet je of je sportkleding perfect past

Foto: Bjorn Borg

Mode

Zo weet je of je sportkleding perfect past

Print
Een topje of T-shirt dat de hele tijd omhoog kruipt terwijl je broek afzakt of tussen je benen schuurt? Een perfecte pasvorm is zeker tijdens het sporten een absolute must! Zo weet je of je de juiste maat hebt gevonden.

De juiste maat sportbeha

De perfecte sportbeha? Die zit iets strakker dan je normale beha om voldoende te ondersteunen. De onderkant van je exemplaar moet net rusten op je ribbenkast, inclusief ruimte om er een vinger onder te schuiven. Vergeet niet te checken of je de juiste cupmaat te pakken hebt. De stof van je sportbeha moet glad liggen, zonder bulten of kreukjes. Last but not least: hoe intensiever je workout, hoe breder je bandjes moeten zijn voor een maximale steun.

De perfecte pasvorm van je T-shirt

T-shirts of tanktops moeten genoeg aansluiten en toch genoeg bewegingsvrijheid bieden. Te loszittende bovenstukken zorgen voor wrijving en zitten in de weg tijdens het sporten. Kies items uit waar een beetje spandex in verwerkt zit, dat zorgt voor meer bewegingsvrijheid en zit net strak genoeg. Het is belangrijk dat je kijkt naar de pasvorm in plaats van naar de kledingmaat. Sportkleding zit over het algemeen iets strakker dan gewone kleding, dus probeer hier rekening mee te houden.  

Genoeg bewegingsvrijheid

De juiste broek? Kijk naar de sport die je gaat beoefenen! Tijdens het joggen of fietsen zijn broeken die zo dicht mogelijk bij je lichaam zitten de beste keuze qua comfort. Voor een uurtje in de fitness of voor een yogales kies je best voor stoffen met genoeg stretch die je zweet afvoeren. Tip: de tailleband van je sportkleding moet aansluitend zitten, met net genoeg ruimte voor ondersteunend ondergoed. Ready, set, workout!