© Photo News

Barbecuetoestel in natuurdomein door politie in beslag genomen

Door de aanhoudende droogte van de laatste weken geldt er sinds begin juli een verbod op kampvuren in de provincie Antwerpen. Daarnaast is er een rook- en vuurverbod in natuurgebieden van tel. Toch moest de lokale politie van Mechelen-Willebroek zondagmiddag reageren op een melding van een barbecue in Grote Bergen. De gebruikers werd aangemaand het vuur uit te doen en het toestel werd in beslag genomen. Burgemeester van Willebroek, Eddy Bevers, vraagt om het vuurverbod te respecteren.

keje

Begin juli heeft het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) de brandwaarschuwingsindex voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen opgetrokken naar code rood. Als reactie op de uitzonderlijke droogte besliste de gouverneur op 6 juli om een politiebesluit uit te vaardigen dat het verbod oplegt voor kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie, en een rook- en vuurverbod in natuurgebieden.

Zondagvoormiddag 29 juli 2018 ontving de lokale politie Mechelen-Willebroek een melding van een barbecue in een bosgebied in Grote Bergen te Willebroek. De gebruikers werden aangemaand het vuur te doven en de huidige regelgeving na te leven. Bij navolgende controles werd vastgesteld dat de gebruikers het barbecuetoestel hadden achtergelaten in het bos. De politie heeft het toestel daarop bestuurlijk in beslag genomen, zodat de eigenaars of andere bezoekers van het domein het toestel niet meer zouden gebruiken.

Ondanks de plaatselijke regenbuien van de afgelopen dagen blijven ondergrond, struiken en bomen kurkdroog. Het politiebesluit van de gouverneur blijft dan ook van kracht. “In de huidige weersomstandigheden blijft een grote voorzichtigheid én alertheid geboden. Het politiebesluit van de gouverneur laat niets aan duidelijkheid over en geeft geen ruimte voor interpretatie. We kunnen het niet tolereren dat er vuur gemaakt wordt. Veiligheid blijft altijd een prioriteit en de politie zal dan ook daadkrachtig optreden”, aldus burgemeester van Willebroek, Eddy Bevers.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio