Gemeente maakt masterplan sport op

De gemeente werkt aan de

opmaak van een masterplan sportinfrastructuur. Daarvoor

werden de verenigingen samengeroepen voor een sportcafé.

bepr

Voor het eerste sportcafé werden 21 clubs uitgenodigd. “Het ging allemaal om clubs die een eigen infrastructuur hebben. Daarvan zijn er acht opgedaagd. Wij hebben een stand van zake gevraagd over de betreffende clubs, met bijvoorbeeld hun aantal leden en welke infrastructuur ze hebben of nodig hebben. We willen de locaties, beheersvormen en subsidiestromen in beeld brengen om zo de juiste maatregelen te kunnen voorbereiden”, schetst schepen van Sport Luc Luyten (Nijlen & U).

“In de sportraad zijn het vaak dezelfde mensen die tijd maken, daarom hebben we dit sportcafé georganiseerd om zo veel mogelijk andere mensen ook kans te geven om inspraak te hebben. Het is geen officieel nieuw orgaan, maar in samenspraak met de sportraad samengeroepen.”

Onafhankelijk raadslid John Van Laer vroeg op de jongste gemeenteraad naar de resultaten van het sportcafé. “De input en vragen worden nu verwerkt. Er zijn ook pistes besproken, zoals de samenaankoop van elektriciteit, of het aanpakken van de brandveiligheid”, aldus Luyten.

Het masterplan zal volgens de verwachtingen pas volgend jaar afgerond worden, met het nieuwe gemeentebestuur aan het roer.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio