© Google Street View

Verdachte van inbraak in Berendrechtse kerk gevat dankzij politiehond

De politie heeft de afgelopen nacht een verdachte van een inbraak in een kerk in Berendrecht gevat. Twee andere verdachten konden ontkomen.

doro

De politie werd rond 3 uur verwittigd voor een inbraak in de Sint-Jan Baptistkerk in Berendrecht. Toen de politie aankwam, waren drie verdachten bezig met het verslepen van enkele dozen. Ze lieten hun buit achter en zetten het meteen op een lopen.

Eén verdachte liep de kerk binnen en werd door de politie gevolgd, de andere twee konden in de nacht ontsnappen. De man probeerde zich aanvankelijk in de kerk te verstoppen, maar sprong door een (gesloten) raam en vluchtte weg.

Bloeddruppels

Een hondenpatrouille van de politie kon aan de hand van enkele bloeddruppels, achtergelaten op de scherven van het raam, de verdachte opsporen. Hij werd in de Schouwvegerstraat gevat. De 24-jarige man was gewond aan de schouder en ontkende zijn betrokkenheid niet. Hij was bovendien geseind.

Nazicht naar de twee andere verdachten leverde voorlopig niets op. In de kerk werd volgens de eerste vaststellingen geen buit gemaakt. Alles wat de mannen hadden klaargezet om mee te nemen, werd ter plaatse achtergelaten.

Het labo komt ter plaatse voor een sporenonderzoek en de politie is een onderzoek gestart naar de twee andere verdachten.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio