Tommorrowland

© DBA

Drie Roemenen opgepakt op Tomorrowland voor gauwdiefstallen

Op Tomorrowland in Boom heeft de politie zaterdag drie Roemeense mannen opgepakt in het kader van een actie tegen gauwdiefstallen op het terrein. Dat zegt het Antwerpse parket. Er is nog géén link met het pepperspray-incident van vrijdagavond.

ph

LEES OOK. Drie Roemenen opgepakt op Tomorrowland: nog géén link met pepperspray

De federale gerechtelijke politie zet in op de aanpak van het probleem van gauwdiefstallen op Tomorrowland, zegt een woordvoerder bij het Antwerps parket. De drie verdachten worden zondag nog voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Het parket vraagt hun aanhouding wegens diefstal en bendevorming. In belang van het lopende onderzoek konden niet meer details worden vrijgegeven.

Exacte cijfers over het aantal diefstallen tot nu op Tomorrowland zijn er nog niet. De federale politie maakt haar rapport over het muziekfestival pas na de laatste dag bekend. Bovendien dienen sommige slachtoffers klacht in op Tomorrowland zelf, terwijl anderen wachten tot ze weer thuis zijn. Verschillende bronnen zeggen dat het aantal slachtoffers tijdens het eerste weekend van Tomorrowland alvast in de honderden loopt. Vorig jaar waren het er duizend.

Er waren de voorbije dagen ook meldingen van dieven die met pepperspray in het rond spoten en van de verwarring gebruikmaakten om diefstallen te plegen. Maar er is nog geen verband aangetoond tussen deze verdachten en dat incident.