© AP

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

1 / 8
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vlaming getuigt over aardbeving op Lombok: “We zijn meteen uit bed gesprongen, het was hevig”

Een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter heeft zondagochtend het Indonesische eiland Lombok getroffen. Het epicentrum bevond zich, volgens het Geofysisch Instituut van de VS (USGS), in de buurt van het dorp Lelongken in het noorden van het eiland, op ongeveer 7,5 kilometer diepte. Volgens een Vlaming die een hotel uitbaat op het eiland was het “bijzonder hevige aardbeving”. Er vielen minstens tien doden.

adm

“We zijn meteen uit ons bed gesprongen en naar buiten gelopen om niets op ons hoofd te krijgen om te vermijden dat er iets op ons hoofd zou vallen”, aldus de Vlaming Jean-Paul Volckaert aan VTM. De man baat een hotel uit in Senggigi, in het westen van het eiland. Nog volgens de man zijn aardbevingen niet ongewoon in de streek, “maar dit was een bijzonder hevig”, klinkt het nog. “We zijn het gewoon om kleine bevingen te hebben, maar deze heeft 20-30 seconden geduurd, wat vrij lang is.”

De man kwam er met de schrik vanaf, maar elders op eiland zijn doden gevallen. “Bij de aardbeving kwamen zeker tien personen om. Er vielen een veertigtal gewonden en tientallen huizen raakten beschadigd”, aldus Sutopo Purwo Nugroho, de woordvoerder van het Indonesische agentschap voor rampenbeheer. “We vermoeden dat de cijfers nog gaan stijgen, want we konden nog niet alle gegevens verzamelen.”

Van tsunamigevaar is momenteel geen sprake. Lombok ligt ten oosten van het toeristische eiland Bali.

MEER OVER Indonesië