Duizenden mensen geëvacueerd door bosbranden in Californië

Foto: Photo News

Duizenden mensen geëvacueerd door bosbranden in Californië

Print

Door de aanhoudende bosbranden zijn zaterdag in de Amerikaanse staat Californië ongeveer 7.000 mensen geëvacueerd. Er zijn ook al twee doden gevallen. Dat melden de Amerikaanse autoriteiten.

Californië kampt al enkele dagen met zware bosbranden. Meer dan 1.300 brandweermensen proberen de branden te blussen, maar die worden net aangewakkerd door zware rukwinden. Al zeker vijf huizen zijn volledig verwoest en zaterdag moesten de hulpdiensten ongeveer 7.000 mensen evacueren.

Er woedt een hevige brand nabij San Bernardino, zo’n 150 kilometer van Los Angeles. Daar is al zeker 5.000 hectare bos vernield. De bosbrand bedreigt 4.900 woningen. Tijdens bluswerken zijn al drie brandweerlui gewond geraakt.

De politie heeft vrijdag een 32-jarige man opgepakt. Hij wordt verdacht van brandstichting van zeker negen branden in het zuidwesten van Californië.

De gouverneur van de Amerikaanse staat, Jerry Brown, heeft de noodtoestand uitgeroepen.

Er zijn al twee doden geteld. Eén van de twee doden viel vrijdag in het noordelijke Shasta County. Een dag eerder kwam een brandweerman die een bulldozer bediende om het leven.

Nu in het nieuws