© REUTERS

Papa zal fier zijn: Mick Schumacher behaalt op Spa eerste zege in F3 en treedt in voetsporen van Michael

Mick Schumacher heeft voor het eerst in zijn nog jonge raceloopbaan een wedstrijd in de Formule 3 gewonnen. De 19-jarige zoon van voormalig Formule 1-coureur Michael deed dat uitgerekend in Spa-Francorchamps, het favoriete parcours van zijn vader. Michael debuteerde in augustus 1991 op dat circuit in de Formule 1 en een jaar later won hij op dezelfde plek zijn eerste race in de belangrijkste raceklasse.

vtvn

“Het is een geweldig gevoel om in Spa te winnen”, aldus Mick Schumacher, die zijn ploeggenoten Robert Shwartzman en Marcus Armstrong voorbleef.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Michael Schumacher liep eind 2013 zware hersenschade op toen hij bij een ski-ongeluk met zijn hoofd een steen raakte in het Franse wintersportoord Méribel. Vervolgens werd hij maanden in een kunstmatige coma gehouden, waaruit hij vier jaar geleden ontwaakte. Sindsdien is het stil rond de ex-coureur, die in een Zwitsers kasteel wordt verzorgd.

© Reuters

MEER OVER Michael Schumacher

Meer sportnieuws