Vishandel grotendeels verwoest door hevige brand

Bij Schot’s Vishandel op het industrieterrein Rijkmaker in Essen is vrijdagochtend een hevige brand ontstaan. Een groot deel van het bedrijf is door de brand vernield, de brandweer voerde nog extra metingen uit.

bap, BELGA

De brand was rond 4.20 uur ontstaan aan een bestelwagen van de vishandel. Werknemers van het achterliggende bedrijf merkten de brand op en trachtten het vuur zelf te blussen. Dat mislukte, waarna het vuur zich verspreidde naar de andere voertuigen en ook naar de luifel van het gebouw.

In totaal zijn zes bestelwagens uitgebrand en is de luifel volledig ingestort. De administratieve vleugel van de vishandel kon gered worden, maar het productiegedeelte is volledig afgebrand. Er vielen geen slachtoffers en de brand sloeg ook niet over naar andere bedrijven op het terrein.

De brandweer van Essen en de omliggende brandweerkorpsen waren aanwezig, net als de civiele bescherming. Het vuur is onder controle, waarna brandweerexperten nog extra metingen uitvoerden.

De brandweeractie is afgelopen, laat de gemeente Essen weten. Het industrieterrein was een tijdlang afgesloten maar is nu weer toegankelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rookpluim

Er was een rookpluim tot kilometers ver te zien. Aan de omwonenden werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden, maar dat advies werd opgeheven toen de brandweer kon bevestigen dat er geen direct gevaar voor buurtbewoners was.

De brand had ook tijdelijk gevolgen voor de lokale verkeersafwikkeling. De Postbaan was afgesloten tussen de Duiventorenstraat en de Nieuwmoersesteenweg. Elders was de industriezone Rijkmaker slechts beperkt bereikbaar. De bussen van De Lijn werden omgeleid.

Over de oorzaak van de brand kan voorlopig nog geen uitsluitsel gebracht worden. Het parket is ter plaatse voor verder onderzoek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio