Verkiezingen 2018 - Boom

Boom één op OCMW-raad, andere fracties afwezig

Boom één op OCMW-raad, andere fracties afwezig

Print
Boom -

De OCMW-raad werd gisteren geboycot door de leden van Vlaams Belang, Open Vld, CD&V en N-VA. Ze daagden niet op uit solidariteit met OCMW-secretaris Jo Piessens. Die zag zich de functies van directeur en adjunct-directeur van de gemeente door de neus geboord worden.

Jo Piessens werd tijdens de vorige gemeenteraad in een geheime stemming niet weerhouden voor de functie van algemeen directeur van de gemeente. Die functie is weggelegd voor de voormalige gemeentesecretaris Arie Hoyaux. Dat het tot een stemming moest komen, kwam omdat beide secretarissen van respectievelijk de gemeente en het OCMW de post van algemeen directeur ambieerden.

Toen bij de stemming van de functie van adjunct-directeur de gemeenteraad in het geheim dertien stemmen tegen en elf voor Jo Piessens gaf, zag hij ook die functie aan zijn neus voorbijgaan. Er moet nu voor hem een nieuwe functie worden gezocht in de gemeente of bij het OCMW.

“Jo Piessens werd tijdens de laatste gemeenteraad op een onmenselijke manier gedesavoueerd door een meerderheid van de raad. Na de politieke chaos in onze gemeente werd zo ook de ambtelijke chaos gecreëerd. Vandaag toonde een meerderheid van de OCMW-raadsleden zich alvast solidair met de secretaris. Door deze actie verschuiven alle agendapunten naar een volgende vergadering. Dat de Boom één-fractie aanwezig bleef, zegt genoeg”, zegt Hans Verreyt voor Vlaams Belang.

Verkiezingsnieuws