© Shutterstock

Tequiladag: daar klinken we op met deze cocktailrecepten

Op 24 juli wordt in de VS National Tequila Day gevierd, maar er is geen reden waarom dat ook hier niet het geval zou kunnen zijn. De Mexicaanse spirit is al een tijdje veel meer dan enkel een drankje dat je in een-twee-drie achterover kapt, je kunt er ook lekkere klassieke cocktails mee maken en ze zo net die extra punch meegeven.

flb

Tequila wordt gemaakt van blauwe agave en is een van de grote exportproducten van Mexico. Het imago van het drankje wordt de laatste jaren opgepoetst en dus is het beter om er van te nippen in plaats van het achterover te kappen in een shotje. Maar het dient ook perfect om cocktails mee te maken. De klassieker bij uitstek is de margarita, maar daar stopt het niet bij.

Frozen margarita

4,5 cl tequila2 cl triple sec4 cl vers limoensap1 cl suikerwater1 limoenzoutcrushed ijs

Doe wat zout in een schaaltje. Wrijf de rand van het glas in met een schijfje limoen en dep het in wat zout totdat het glas een mooi zoutrandje krijgt. Doe de rest van de ingrediënten in de blender en giet in het cocktailglas. Werk de cocktail af met een limoenschijfje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Paloma

5 cl tequila5 cl pompelmoessap1 cl limoensap1 cl suikersiroopspuitwater

Doe wat zout in een schaaltje. Wrijf de rand van het glas in met een schijfje pompelmoes en dep het in wat zout totdat het glas een mooi zoutrandje krijgt. Vul een glas met ijs. Doe alle ingrediënten, behalve het spuitwater, in een, shaker en schud krachtig. Giet de cocktail in het glas. Werk af met spuitwater en een pompelmoesschijfje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mexican mule

45 ml tequila120 ml gemberbier1/2 tl bitters1⁄2 limoen IJsblokjes

Vul een koperen beker (of als je dat niet hebt gewoon een glas) met ijsblokjes. Schenk de tequila erbij en voeg het sap van twee partjes limoen toe. Vul aan met gemberbier en roer goed door elkaar. Gebruik een limoenschijfje als garnering.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken