Jong CD&V promoot meetstations

Geïnspireerd door de grootschalige meetcampagne van CurieuzeNeuzen lanceert Jong CD&V Antwerpen nu een eigen project. Het opzet is om via een groepsaankoop een permanent netwerk van digitale fijnstofsensoren in Antwerpen te creëren. Wie minder technisch is, kan bij deze jongerenafdeling aankloppen om te helpen.

svw

“CurieuzeNeuzen is een fantastisch project, maar is slechts een momentopname”, zegt Jan Braeckmans (Jong CD&V) en lijsttrekker in Antwerpen. “De nood naar cijfers over de luchtkwaliteit is groot. Ze helpen niet alleen bij het opzetten van een beleid, maar ook naar sensibilisering van de bewoners. Met dit project willen we naar een permanent meetnetwerk gaan. Mensen kunnen de meetresultaten thuis op de computer in reële tijd volgen. Ze zijn door iedereen te raadplegen. Deze sensor is goedkoop en kan dus breed worden ingezet. Het is een aanvulling op andere meetstations.”

Jong CD&V hoopt in eerste instantie 200 sensoren in de binnenstad te kunnen hangen. Het meetstation bestaat uit een microcontroller, een temperatuur- en vochtigheidssensor, en fijnstofsensor. Om het geheeld af te schermen, worden ze in een pvc-buis gestoken.

www.wijmetenfijnstof.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio