Mede-oprichter Huis Perrekes wordt barones

Directeur Carla Molenberghs tussen architect Halewijn Lievens en gedeputeerde Peter Bellens bij de opening van De Villa. Foto: RR

Mede-oprichter Huis Perrekes wordt barones

Print
Geel / Laakdal - Koning Filip van België heeft op de Nationale Feestdag de titel van barones geschonken aan Carla Molenberghs uit Laakdal. Zij is mede-oprichter en directeur van Huis Perrekes, een innovatieve zorginstelling voor mensen met dementie.

Het is een jaarlijkse traditie dat de koning op 21 juli een aantal mensen in de adelstand verheft omdat ze zich op uiteenlopende domeinen verdienstelijk hebben gemaakt voor onze samenleving. Onder hen bevindt zich dit jaar ook Carla Molenberghs. Zij is de drijvende kracht achter Huis Perrekes in Geel-Oosterlo, de zorginstelling voor mensen met dementie die ze dertig jaar geleden mee oprichtte.

In dit huis staat het behoud van de waardigheid in een vertrouwde huiselijke sfeer centraal. In de drie ‘huizen’ van Huis Perrekes kunnen personen met dementie terecht voor zorg op maat via kortverblijf, dagverzorging, begeleid wonen en de ambulante begeleiding ‘Opmaat’. Vorig jaar kwam daar nog De Villa bij, een voormalige dokterswoning aan de Oosterloseweg die verbouwd werd. Een belangrijk doel van De Villa is om een brug te leggen tussen personen met dementie en de lokale gemeenschap.

Huis Perrekes is ook bekend om het gebruik van muziektherapie, waarbij onder meer het koor De Betties ontstond. Dit zangkoor bestaat uit personeelsleden en bewoners van Huis Perrekes, schoolkinderen en bewoners uit het dorp Oosterlo, en sympathisanten. Enkele jaren geleden trad het koor tijdens de Warmste Week van Studio Brussel nog op als speciaal voorprogramma van de Britse rockband Muse.

Carla Molenberghs is moeder van drie kinderen, groeide op in Geel en woont in Veerle-Laakdal. Na acht jaar onderwijs koos zij ervoor zich definitief in te zetten voor dementerende ouderen. Hiermee sloot zij aan bij een prille jeugdervaring, toen zij als kind nauwe contacten had met “moederke”, een dementerende vrouw, die in het gezin van haar Geelse ouders werd verpleegd.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio