DISCUSSIE. Hoe wapent u zich tegen deze hittegolf?

Foto: Photo News

DISCUSSIE. Hoe wapent u zich tegen deze hittegolf?

Print

Wie vakantie heeft, waant zich dezer dagen in het zuiden en kan de hele dag op teenslippers alle zomerse dingen op zich af laten komen: ijsjes, terrasjes, en bij zonsondergang de barbecue aan. Maar hoe combineer je deze extreme temperaturen met de ‘gewone’ dingen des levens: pendelen naar je werk, je dagelijkse plicht vervullen, koken, je huis op orde houden of voor je (kleine) kinderen zorgen?

Alleen al slapen is voor sommige mensen bij deze hitte een hele klus: want om je slaapkamer koel te houden, hou je best alle vensters overdag afgedekt en installeer je misschien een bijkomend koeltoestel. Misschien neem jij in je woning ook op andere plaatsen hitte-maatregelen? Wat met je keuken en je voorraad verse groenten of fruit? Wat zijn de tips voor mensen met jonge kinderen? En hoe hou jij het aangenaam op je flat, waar het sowieso niet evident is om alle deuren even op te zetten?

Bezorg ons jouw tips, zodat andere lezers er hun voordeel mee kunnen doen. Gebruik het onderstaande invulformulier. De beste reacties bundelen we dinsdag in de krant.

 

Nu in het nieuws