Tommorrowland

© Victoriano Moreno

Nieuwe dresscode op Tomorrowland is onze nationale driekleur

Zwart van ’t volk, geel van ‘t bier, rood van de zon

Zinderen de uitzonderlijke prestaties van onze Rode Duivels op het WK nog na? Of viert de Belgische festivalganger massaal de nationale feestdag op 21 juli? Nooit eerder was er zoveel zwart-geel-rood in de Schorre in Boom te zien. Onze fotograaf trok de wei op en haalde heel wat fiere landgenoten voor zijn lens.

TVDB

Yves (48) uit Aartselaar moest niet ver om heel de wereld te tonen dat hij trots is op de halvefinaleplaats van België. “Zo’n prestatie van zo’n klein landje”, vertelt hij met de driekleur om zijn schouders. “En die match tegen Brazilië was gewoon de max! Het is mijn eerste keer op Tomorrowland en ik mag van mijn vrouw al geen bier drinken”, lacht Yves.

Van de andere kant van de taalgrens pronkt Hakim (29) met een truitje van Kevin De Bruyne. “Op deze nationale feestdag draag ik als Waal een truitje van een Vlaamse voetballer”, maakt hij zijn statement duidelijk. Ook Linda (31) en Steffi (30) dragen vol trots onze nationale driekleur om hun respect voor de Rode Duivels te tonen. En ze zijn zeker niet alleen.

En het kan nog gekker. Een groepje Oostendenaren is speciaal voor de nationale feestdag van top tot teen uitgedost in zwart-geel-rood. “Wij waren al superfier op ons land voor het WK en dat gevoel is alleen maar versterkt”, roepen ze dooreen. Een Antwerpenaar tussen de West-Vlamingen toont fier de getatoeëerde kathedraal op zijn arm. “Zoals Toby Alderweireld”, zegt hij, terwijl de rest van het elftal zo toonvast mogelijk de Brabançonne aanheft. O bierbaar België!

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno