Celebs

Koningin Mathilde in het rood op nationale feestdag

Print

De duivelsgekte is nog niet helemaal voorbij ten koninklijke huize: koningin Mathilde verscheen in een felrode jurk aan de kathedraal in Brussel voor het Te Deum. Samen met prinses Eléonore in het geel meteen goed voor een hint naar de Belgische driekleur.

De felrode jurk van onze koningin is er eentje van de hand van Edouard Vermeulen, haar persoonlijk kledingadviseur en hoofd van het Belgische modehuis Natan. De hoed die ze draagt is van haar vaste hoedenmaakster Fabienne Delvigne. Geen nieuw model, volgens Jelka Van Duyse, die op haar blog ‘Modekoningin Mathilde’ de stijl van de koningin nauwgezet volgt. Onze vorstin droeg de hoed al eens in 2015 tijdens een staatsbezoek aan China.

Koningin Mathilde in het rood op nationale feestdag
Foto: BELGA

Kroonprinses Elisabeth koos voor een bloemenjurk van het Franse merk Maje, één van haar favorieten. Haar accessoires, rode schoenen en een rode riem, stemde ze af op de jurk van haar moeder. Alleen prinses Eléonore volgde het kleurenschema niet- met haar gele jurk zorgde ze wel voor een hint naar de Belgische driekleur.

De prinsen Emmanuel en Gabriël droegen een donkerblauw kostuum en een wit hemd met een das, in harmonie met het generaalsuniform van koning Filip.

Koningin Mathilde in het rood op nationale feestdag
Foto: BELGA
NIET TE MISSEN